Om produsenten
The Project - bærekraftig vin fra Duncan Savage & Thys Louw.
Duncan Savage har blitt kjent gjennom sine prisbelønnede viner som vinmaker hos Cape Point Vineyards, og vinene under egen etikett Savage Wines.
Sammen med kompisen Thys Louw har han også dratt i gang et prosjekt for å skape bærekraftighet for vinbønder og være med på å sponse forskjellige prosjekter innen sosiale utfordringer. Deres opprinnelige plan var at alt skulle bli sertifisert Fair Trade, men med en årlig avgift på rundt 30.000 NOK kun for sertifiseringspapiret, følte de at de pengene kunne brukes mye bedre i diverse småprosjekter.
Karakteristikk
Flott aromatisk sauvignon blanc med avdempet innslag av det grønne.Vinen har hint av kiwi og fersken og en flott munnfølelse man sjelden ser i denne prisklassen. Prøv sammen med retter av rød fisk, salater, geitost eller retter med innslag av asiatisk krydder.
Jordmonn
Fra kjølige vinmarker rundt hele Western Cape.
Område
Western Cape dekker de fleste vinproduserende områder i Sør-Afrika hvor jordsmonnet er svært variert og hvor de klimatiske variasjoner er store.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som blir kjølt ned og gjennomgår en kaldfermentasjon på noen dager før druene presses. Vinen gjærer og lagres på ståltanker, og får et opphold på bunnfall i minimum 6 måneder før den tappes med fornuftig lave svovelverdier.
Druetyper
Sauvignon Blanc 100%