
Musserende
Tiques Ancestral Sumoll
En elegant perlende vin med innslag av røde hagebær, blomster og sitrus. I munnen har vinen behagelige bobler, fintt fruktfokus og god lengde. Nytes som tørsteslukker eller til vegetariske retter og salater.
Musserende
En elegant perlende vin med innslag av røde hagebær, blomster og sitrus. I munnen har vinen behagelige bobler, fintt fruktfokus og god lengde. Nytes som tørsteslukker eller til vegetariske retter og salater.
Produktinformasjon
Tiques Vins
Oppvokst blant vinrankene rundt barndomshuset Cal Tiques fattet Joan Rubio tidlig interesse for vinproduksjon.
Etter endt ønologstudie ble drift av egne vinmarker prioritert, og druene ble solgt til lokale vinerier. Dette arbeidet satt han på radaren til en av områdets ledende Cava-produsenter, og gjennom årenes løp steg han i gradene her til å bli teknisk direktør. Deres produksjon ble lagt om til biodynamisk under Joan Rubios ledelse, og all kunnskapen lært underveis har virkelig kommet til syne når han og Angels stiftet Tiques Vins i 2015.
Vinene er økologisk sertifisert med stort fokus også på biodynamiske prinsipper. Alle druene plukkes for hånd, avstilkes og gjærer naturlig med varierende grad av skallkontakt. Druene blir aldri presset, og kun den frittrennende juicen benyttes. Dette er med på å gi vinene stor eleganse med høy fruktkonsentrasjon.
En elegant perlende vin med innslag av røde hagebær, blomster og sitrus. I munnen har vinen behagelige bobler, fintt fruktfokus og god lengde. Nytes som tørsteslukker eller til vegetariske retter og salater.
Kalkholdig jordsmonn med innslag av silt og leire
Penedes strekker seg rundt Barcelona, og er hovedområdet innenfor Catalonia hvor Cava-produksjon er mest utbredt. I de siste 15 årene har det vært en betydelig fremgang av "neste generasjons vinprodusenter" med stort fokus på naturlig driftede vinmarker som en motvekt mot mange av de store cavahusenes måte å drive på. Området har godt med kjølig vind fra havet i øst, noe som er med på å produsere druer med god friskhet.
Håndplukkede druer som avstilkes og gjærer naturlig med skallkontakt i 2 dager før juicen separeres fra skallet ved gravitasjon. Drunene blir ikke presset. V Juicen gjærer naturlig i ståltank, og vår juicen har cirka 17 gram restsukker blir den tappet på flaske. Her gjærer vinen seg knusktørr, og naturlige bobler har oppstått i flasken. Vinen er ikke tilsatt svovel og dekanteres ikke, og slippes på markedet etter 9 måneders flaskelagring.
Sumoll 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.