Hvitvin

Tiques Deix

Svært flott og energisk Xarel-lo med lav alkohol og god munnfølelse. Vinen har konsentrert frukt med gode sitruselementer, og det lille elementet av lagring under Flor gir vinen en nydelig struktur og eleganse. Prøv sammen med grønnsaker, fisk, skalldyr eller som et alternativ til lyst kjøtt.

Vinmonopolet 409,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fruktdominert med god struktur og avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Xarel·lo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10.5%
  • Syre 0.57 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6081418
  • Vinmonopolnr14644901
  • LuktLys gul.
  • SmakFruktdominert med god struktur og avslutning.
  • FargeSitrus, appelsin og mandler.
  • ProdusentTiques Vins
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Tiques Vins

Karakteristikk

Svært flott og energisk Xarel-lo med lav alkohol og god munnfølelse. Vinen har konsentrert frukt med gode sitruselementer, og det lille elementet av lagring under Flor gir vinen en nydelig struktur og eleganse. Prøv sammen med grønnsaker, fisk, skalldyr eller som et alternativ til lyst kjøtt.

Jordmonn

Kalkholdig jordsmonn med innslag av silt og leire

Område

Penedes strekker seg rundt Barcelona, og er hovedområdet innenfor Catalonia hvor Cava-produksjon er mest utbredt. I de siste 15 årene har det vært en betydelig fremgang av "neste generasjons vinprodusenter" med stort fokus på naturlig driftede vinmarker som en motvekt mot mange av de store cavahusenes måte å drive på. Området har godt med kjølig vind fra havet i øst, noe som er med på å produsere druer med god friskhet.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som avstilkes og gjærer naturlig med skallkontakt i 6 dager. Den frittrennende julen blir så separert fra skallet ved gravitasjon, og vinen fullfører gjæringen i ståltank. Juicen overføres så til 2 stk gamle 500-liters hvor den får ett lett slør av Flor når temperaturen øker etter vinteren. Vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel etter 6 måneder.

Druetyper

Xarel·lo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.