Hvitvin

Tiques Deix

Svært flott og energisk Xarel-lo med lav alkohol og god munnfølelse. Vinen har konsentrert frukt med gode sitruselementer, og det lille elementet av lagring under Flor gir vinen en nydelig struktur og eleganse. Prøv sammen med grønnsaker, fisk, skalldyr eller som et alternativ til lyst kjøtt.

Vinmonopolet 329,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Tiques Vins

Om produsenten

Oppvokst blant vinrankene rundt barndomshuset Cal Tiques fattet Joan Rubio tidlig interesse for vinproduksjon.
Etter endt ønologstudie ble drift av egne vinmarker prioritert, og druene ble solgt til lokale vinerier. Dette arbeidet satt han på radaren til en av områdets ledende Cava-produsenter, og gjennom årenes løp steg han i gradene her til å bli teknisk direktør. Deres produksjon ble lagt om til biodynamisk under Joan Rubios ledelse, og all kunnskapen lært underveis har virkelig kommet til syne når han og Angels stiftet Tiques Vins i 2015.
Vinene er økologisk sertifisert med stort fokus også på biodynamiske prinsipper. Alle druene plukkes for hånd, avstilkes og gjærer naturlig med varierende grad av skallkontakt. Druene blir aldri presset, og kun den frittrennende juicen benyttes. Dette er med på å gi vinene stor eleganse med høy fruktkonsentrasjon.

Karakteristikk

Svært flott og energisk Xarel-lo med lav alkohol og god munnfølelse. Vinen har konsentrert frukt med gode sitruselementer, og det lille elementet av lagring under Flor gir vinen en nydelig struktur og eleganse. Prøv sammen med grønnsaker, fisk, skalldyr eller som et alternativ til lyst kjøtt.

Jordmonn

Kalkholdig jordsmonn med innslag av silt og leire

Område

Penedes strekker seg rundt Barcelona, og er hovedområdet innenfor Catalonia hvor Cava-produksjon er mest utbredt. I de siste 15 årene har det vært en betydelig fremgang av "neste generasjons vinprodusenter" med stort fokus på naturlig driftede vinmarker som en motvekt mot mange av de store cavahusenes måte å drive på. Området har godt med kjølig vind fra havet i øst, noe som er med på å produsere druer med god friskhet.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer som avstilkes og gjærer naturlig med skallkontakt i 6 dager. Den frittrennende juicen blir så separert fra skallet ved gravitasjon, og vinen fullfører gjæringen i ståltank. Juicen overføres så til 2 stk gamle 500-liters fat hvor den får ett lett slør av Flor når temperaturen øker etter vinteren. Vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel etter 6 måneder.

Druetyper

Xarel·lo 100%

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6081418
  • Vinmonopol14644901
  • LuktSitrus, appelsin og mandler.
  • SmakFruktdominert med god struktur og avslutning.
  • FargeLys gul.
  • ProdusentTiques Vins
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fruktdominert med god struktur og avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Xarel·lo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10.5%
  • Syre 0.57 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.