Musserende

Vouette et Sorbee Clos d'Argile Extra Brut

Briljant strågul. Flott dyp og intens duft av grønne og gule epler, brioche, hint av fat, gjærbakst og kalkmineraler. Særdeles flott og kompleks i munnen med frisk fruktpreget munnfølelse, små delikate bobler og fyldig ettersmak. Super vin til forsegjorte fisk og skalldyrsretter, gåselever, terriner eller god saltmat som spekeskinke og pølser.

France

Vinmonopolet 899,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, mineralsk og vinøs. Lang ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr2781680
  • Vinmonopolnr9645801
  • LuktKlar lys gul.
  • SmakFrisk, mineralsk og vinøs. Lang ettersmak.
  • FargeDuft av kalk, sitrus og hvite blomster. Kompleks.
  • ProdusentDom. Vouette et Sorbée
  • Årgang-
  • Land, distrikt France
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. Vouette et Sorbée

Om produsenten

En sagnomsust mikroprodusent med minimale kvanta. Bertrand & Helene Gautherot har i dag 5 hektar fra 6 ulike vinmarker spredt på jordsmonn fra den øvre delen av Jura perioden. ¾ av vinmarkene ligger på Kimmeridge jordsmonn mens den siste fjerdedelen (lieu dit Sorbee) er på Portlandian kalk og forbeholdt Pinot Noir.

Bertrand jobber etter biodynamiske prinsipper og har vært sertifisert av Demeter fra 2001 med sterk inspirasjon av sin læremester Anselme Selosse. Vinmarkene ligger i landsbyen Buxières-Sur-Arce i Aube og huset er kalt opp etter de to originale vinmarkene Vouette og Sorbée. Alt arbeid gjøres manuelt og det praktiseres biologisk mangfold i markene. All gjæring skjer med stedegen gjær i 400 liters fat, piecé, foudre og terracotta amfora (!) Avkastningen er minimal og derfor får vi kjøpe et svært begrenset antall flasker.

Karakteristikk

Briljant strågul. Flott dyp og intens duft av grønne og gule epler, brioche, hint av fat, gjærbakst og kalkmineraler. Særdeles flott og kompleks i munnen med frisk fruktpreget munnfølelse, små delikate bobler og fyldig ettersmak. Super vin til forsegjorte fisk og skalldyrsretter, gåselever, terriner eller god saltmat som spekeskinke og pølser.

Jordmonn

Blanc d’Argile består av chardonnay fra vinmarkene Biaunes, Vouette og Fonnet. Jordsmonn består som navnet indikerer av kimmeridge-leire og kalkstein. Parsellen i Biaunes gir sparsomt, men spesielt konsentrert frukt. Vinmarkene er plantet med Selection massale fra Selosse og Dauvissat.

Område

Cotes de Bar i Aube ligger 120 km øst for Marne og skiller seg godt fra den sentrale delen av champagne både mht. klimaet som er varmere og et jordsmonn som ligner mer på det man finner i Chablis. Jordsmonnet stammer fra Jura perioden og her er jordsmonnet betegnet som portland – eller kimmeridge kalk. Cotes de Bar anses i dag som en av de mest spennende regionene for «terroir» champagne og har etter hvert fått den velfortjente statusen de så lenge har strebet etter.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som er presset i Couqard-presse på 4000kg, spontangjæret og modnet på bunnfall i brukte fat i 4 mnd. Tappet på flaske for andregangjæring der den ligger på bunnfall i ca 18-24 mnd før degorgering. Ingen dosage og total svovel under 10 mg/l. "Årgangen" kan leses i form av ett R-nummer (= récolte) på baketiketten

Druetyper

Chardonnay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.