Ikonisk produsent som drives av Olivier Collin og Sandra Zaragoza.

Situert i landsbyen Congy, i området Côteaux du Petit Morin rett sør for Côte des Blancs. Collin familiens vintradisjoner går tilbake til 1812, men først i 2003 ble Ulysse Collin opprettet da Olivier fikk tilbake kontrollen over 4,5 hektar vinmarker som hadde vært bortleid.

Hans første investeringer var en brukt traktor for å pløye jorden og brukte burgundfat for å gjære basevinen i. Før Olivier laget sin første champagne hadde han et kort opphold hos Anselme Selosse. Olivier er influert av sitt opphold der men har valgt en annen vei og stil på sine viner.

Huset driver svært bærekraftig, men jobber pragmatisk i forhold til økologiske og biodynamiske metoder. I dag har Ulysse Collin nesten 9 hektar vinmark, men produksjonen under egen etikett er begrenset.

Kun ønsket kvalitet foredles og overskytende selges til andre produsenter. Alle vinene kommer fra enkeltmarker og enkeltårganger (med noe reserve vin) og gjenspeiler det helt spesielle terroiret i de ulike parsellene. All basevin gjæres med stedegen gjær i brukte fat, dette i kombinasjon med en svært kald kjeller, fører til ekstrem langsom alkoholgjæring.

Alle vinene lages med en kombinasjon av basevinens ferske noter uten malolaktisk gjæring. Reserevinen som ligger på store fat har gjennomgått malolaktisk gjæring og ilfører vinene en ekstra dimensjon. Vinen gjennomgår deretter mellom 2,5-6 års bunnfallskontakt i flaksen før degorgering med svært begrenset dosage tilpasset de ulike vinene.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.